Theater

BECOMING: Hu/man

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede
  • clubhuisproductie
  • queer
  • afterparty
  • becoming
  • we are public
Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter
Theater

BECOMING: Hu/man

CC Amstel i.s.m. Rikkert van Huisstede

Queering your friday night met fluïde theater, dialoog en feest

BECOMING is een fluïde bubbel vol diepgang. In deze vrijdagavondserie geven CC Amstel & Rikkert van Huisstede elke editie een ander queer perspectief op identiteit en seksualiteit. Laat je onderdompelen in intimiteit, feest, sensualiteit, dialoog, kunst en glitter! Bij BECOMING geldt: meer is beter, kwetsbaarheid is kracht, feest is diepgang én iedereen is queer!

Avond V Hu/man
Deze avond wordt samengesteld i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS.

Suggestie: Neem een man mee naar deze laagdrempelige, transformatieve avond :-)

Programma
Veel mannen willen zich ontwikkelen tot geëmancipeerde mensen. Maar hoe doe je dat? Emancipator en BOYS WON'T BE BOYS slaan de handen ineen om je een eindje opweg te helpen. We duiken in maatschappelijke en persoonlijke perspectieven op mannelijkheid. Thema’s als seksualiteit, anger management, anticonceptie voor mannen, zelfacceptatie en kwetsbaarheid worden besproken in een theatraal, documentair, muzikaal, poëtisch of feestelijk jasje. 

De avond begint met diverse perspectieven uit de voorstelling BOYS WON’T BE BOYS met spelers uit Groningen, Enschede, Curaçao en Amsterdam. Zij laten zien hoe stoer én verbindend het is om je kwetsbaar op te stellen d.m.v. verhalen, dans en zang. Even lekker achterover leunen en je laten inspireren dus! Met Tim Simons, Lito Mabjaia, Pompadó Z.R. Martha, Jesper Landman, Roy Busscher en Rikkert van Huisstede.

Vervolgens kies je één van de volgende drie programma onderdelen:

 • Het SexPack Leuterbier-spel van Circus Andersom - met gratis biertje!
 • Emotional Release oefeningen met Bas Zwiers (Emancipator).
 • Viewing van de documentaire: Baas in eigen Zak - met maker Lynn Deen.

Afsluitend gaan we in gesprek met Jens van Tricht over de vraag Waren we vandaag meer 'man' of 'mens'? Middels een surprise act rollen we door naar de afterparty met DJ Hey Girl Hey, waar je op 90's pop hits je nieuwe identiteit helemaal kunt laten stralen!

Emancipator werkt al jaren aan het doorbreken van gendernormen, want mannen mogen ook huilen, hoeven niet per se hetero of stoer te zijn en mogen vooral mens zijn. Want als mannen meer mens zijn is dat beter voor iedereen die met mannen in aanraking komt en ook nog eens voor mannen zelf. Hoe vind je die?! Door tal van projecten, campagnes, gesprekken, workshops en ga zo maar door voert Emancipator al jaren het gesprek over mannelijkheid. Met als doel: gewelddadige mannelijkheid voorkomen en zorgzame mannelijkheid stimuleren.
www.emancipator.nl

BOYS WON’T BE BOYS is een maatschappelijke beweging en theaterproject. Hun motto is: Het hokje ‘man’ is te krap. Alles wat er buiten valt moeten we durven vieren. Met hun grote, groeiende spelersgroep toeren ze sinds 2018 door Nederland. De voorstelling (die elke keer een andere samenstelling heeft) is een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stellen zich kwetsbaar op in hun verhalen rond het thema mannelijkheid. Is het niet voor iedereen fijn om los van stereotypen te leven? "We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant”, aldus initiator Rikkert van Huisstede.
www.boyswontbeboys.nl

vrijdag 12 november 2021
BECOMING: A Horny Feminist i.s.m. DAMN, HONEY en Seksueel Welzijn Nederland

zaterdag 18 december 2021
BECOMING: Intersex
 i.s.m. Marleen Hendrickx

vrijdag 18 maart 2022
BECOMING: Devoted i.s.m. Lars Brinkman

vrijdag 8 april 2022
BECOMING: An Activist i.s.m. Rightaboutnow Inc.

vrijdag 29 april 2022
BECOMING: Hu/man i.s.m. Emancipator & BOYS WON'T BE BOYS

vrijdag 13 mei 2022
BECOMING: Trans & Loved i.s.m. The Transketeers & Papaya Kuir

vrijdag 27 mei 2022
BECOMING: Healing i.s.m. Cherella Gessel

vrijdag 10 juni 2022
BECOMING: Black Pride i.s.m. Black Queer & Trans Resistance

vrijdag 8 juli 2022
BECOMING: Glitter! eindfeest

Programma: Rikkert van Huisstede, Loulou Sjerps, Emancipator en BOYS WON'T BE BOYS
Productie: Alejandra Zabala
Publiciteit: Julia Rachman
Campagnebeeld: Mariola Lopez
Mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuid, VSBfonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst

BECOMING: Hu/man is op vrijdag 29 april opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Meld je hier aan voor de BECOMING nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe evenementen en meer! Of volg de community via Instagram.

Sign up here for the BECOMING newsletter to stay in touch and hear about new events and more! Or follow the community via Instagram.