Jeugd

Dagdonker XL

Plan d-
    • 4+
    • festival
    • jeugd
    • workshop

"Beeldende schoonheid wordt afgewisseld met aansprekende humor. Zowel voor de kinderen als voor de ouders"

- Theaterparadijs****

Jeugd

Dagdonker XL

Plan d-

Dans waar de vonken vanaf vliegen, voor iedereen vanaf 4 jaar

Iedereen is weleens bang in het donker. De onzekerheid van niet weten wat er gaat gebeuren en wat je niet kan zien. Iedereen houdt van het licht! Van de warmte en de veiligheid.

En als het licht dan uitgaat houdt alles op te bestaan? Is het donker altijd eng? Is het licht altijd veilig? En wat zien we eigenlijk als we niets zien?

Drie dansers die spelenderwijs de wereld van licht en donker verkennen. In een betoverend schouwspel vol vurige poëtische dans neemt Dagdonker je mee op een ontdekkingstocht door het donker met magische momenten van licht, in een fantasievolle droomreis door het leven.

Ontdek hoe mooi de sterren zijn die ’s nachts aan de hemel fonkelen, of de volle zon die ons plotseling verwarmt. Hoe betoverend is de schoonheid en magie van zelf een vuurtje maken, of een heftige dans waar de vonken vanaf vliegen, het wonder van een gloeilamp die aan- en uitgaat, en een zaklamp die troost geeft in de nacht.

Dans mee in Dagdonker XL!
Heb je zin om mee te doen aan een professionele dansvoorstelling? CC Amstel en plan d- zoeken kinderen (8-12 jaar) die de magie van licht en donker aandurven in Dagdonker XL. Tijdens de dansworkshop leer je een choreografie en daarna ga je samen met de dansers het podium op. Je bent dus onderdeel van de voorstelling! Kijk hier voor meer info en om je aan te melden.

Doe mee met De Lichttuin
Voorafgaand aan de voorstelling Dagdonker XL is iedereen van harte welkom in De Lichttuin, een interactieve ervaringsruimte van plan d-. Doe, leer, beweeg en dans mee met de magie en schoonheid van licht en donker.

In De Lichttuin draai en kronkel je met je zusje, vriendjes, ouders of je opa in de knop met de Twister-lichtversie. Ben jij een echte speurneus? Doe mee aan "Raad het voorwerp" in de voelbakken… Of houd je meer van knutselen? Stort je dan op het zelf maken van spannende schaduwdieren (of monsters) en betoverende glow in the dark-flesjes maken.
Kortom, er is genoeg te doen. Zelfs als je even niets wilt kun je relaxen in de Zen-tent.

We doen, we leren, we bewegen en we laten onze zintuigen dansen. De Lichttuin is een ideale vorm om het publiek de magie van het licht aan den lijve te laten ondervinden.

Concept, choreografie: Andreas Denk
Dans: Andrea Beugger, Sammi Hermans, Carlo Camagni
Lichtontwerp: Pink van Steenvoorden (Einstein Design)
Muziek: Wiebe Gotink
Assistent-choreograaf, dramaturgie: Jordi Casanovas
Decor: Einstein Design & Andreas Denk
Eindregie: Ton Offerman
Techniek: Marco Van der Velde, Vincent Andriessen
Campagnebeeld: Esther de Boer
Scenefotografie: Menno van der Meulen

Website plan d-
Facebook plan d-