Jongeren

De herinneringen van de straten

CC Amstel i.s.m. Jurrien van Rheenen
    • clubhuisproductie
    • theater na de dam
"De kracht van De herinnering van de straten is hoe het de oorlog tastbaar maakt, hoe het geheugen in de gebouwen en klinkers zelf is opgeslagen" - NRC
Jongeren

De herinneringen van de straten

CC Amstel i.s.m. Jurrien van Rheenen

De herinneringen van de straten is een jongerenproject in het kader van Theater Na de Dam

Jongeren uit Amsterdam Zuid verdiepten zich onder leiding van Jurrien van Rheenen en Tamar Lagas in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de theatrale wandelroute De herinneringen van de straten.

Na een jaar van isolement nemen we je, in groepjes van twee, mee naar buiten. We begeleiden je door de Diamantbuurt en tonen de herinneringen van de straten. Dat wat zij hebben gezien, gehoord, geroken en gevoeld. We tonen flarden van de bezette straten en de leegte van het afgelopen jaar. Wat als we alle herinneringen zouden kunnen zien? Wat vertellen de straten ons dan?

De wandelroute
De voorstelling is in de vorm van een telefoongesprek met de jongeren. Zij begeleiden je telefonisch door de Diamantbuurt. Neem een opgeladen telefoon en een koptelefoon of oortjes mee.

Wij gebruiken voor deze voorstelling eenmalig je telefoonnummer. Deze wordt direct na afloop van de voorstelling verwijderd.

Mocht je geen koptelefoon of oordopjes hebben neem dan contact met ons op via info@ccamstel.nl

Duur: 40 min.

NB Deze theaterroute valt volledig binnen de richtlijnen omtrent het coronavirus. Lees hier welke veiligheidsmaatregelen wij hebben genomen. 

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op (digitale) gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Regie: Jurrien van Rheenen
Regieassistent: Tamar Lagas
Spelers: Sam, Khadija, Luna, Fatima, Aminata, Mckieron, Sven, Pieter
Productie: Willem van Rossum
Begeleiding: Jelle Zijlstra
Met veel dank aan: alle ouderen die hun verhaal met ons willen delen, 4 en 5 mei jongerencomité de Pijp en Theater Na de Dam
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie

Website Theater Na de Dam
Facebook Theater Na de Dam