Jeugd

Het Uur van Rabia

De Theaterstraat
    • 5+
    • jeugd
    • festival
    • coronapas
Waarom wil hij toch steeds weer naar buiten? Binnen is bijna alles van de wereld toch ook digitaal te volgen?
Jeugd

Het Uur van Rabia

De Theaterstraat

Een muzikale vertelvoorstelling over licht geven in het donker

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Schrijver en verteller Rashid Novaire neemt de kinderen mee naar de fantasievolle wereld van het stoere vuurvliegje Rabia. Samen met muzikante en actrice Mirjam van Dijk ontvouwt hij in een lichtgevend decor het spannende en poëtische verhaal over wie je kan ontmoeten als je gaat vliegen.

Rabia woont in de kelder van een klein paleis. Daar maakt ze muziek of ligt wat te chillen. Maar soms druppelen de tranen van de koningin uit het paleis, door de vloer de kelder in. De wereld buiten het paleis voelt voor de koningin onveilig. Voor haar zoon, de prins, heeft het een grote aantrekkingskracht. Waarom wil hij toch steeds weer naar buiten? Binnen is bijna alles van de wereld toch ook digitaal te volgen?

Als Rabia op een dag naar buiten wordt geblazen merkt ze hoe anderen naar haar kijken door hoe vurig ze lichtgeeft. Ze ziet ook gevaren en hoe donker iets kan zijn. Wie komt ze tegen? Wil ze nog terug naar het paleis?

"Nee," zei de prins."Ik moet eruit! Met de metro! Naar de eindhalte! Opeens sta ik dan met een cheeta op de roltrap. Ga ik naar het veldje dat de grote jongens hebben verbrand waar ik speel met Nazir die ervan droomt om voetballer te worden! Dan loop ik gewoon op straat en dan word mijn hart groot en stil omdat ik zomaar iets moois zie. Laatst zag ik een meisje, ze zong een lied. Het lied van de wind. Ik hoorde tornado’s in haar stem." - Rashid Novaire

Duur: 50 min.

Concept, regie: Anouke de Groot
Tekst: Rashid Novaire
Compositie: Mirjam van Dijk
Spel: Rashid Novaire, Mirjam van Dijk
Decor, licht: Pablo Fontdevila
Met dank aan: Rianne Meboer
Flyer: Antonella Geminelli
Beeld Flyer: i.s.m Lego Lima
Mogelijk gemaakt door: August Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam en AMJV Fonds

Website
Facebook