Jongeren

Samen Alleen

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum
    • coronapas
Is samen beter dan alleen? En is samen wel echt samen?
Jongeren

Samen Alleen

Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

De afstudeervoorstelling van de Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Samen Alleen is de afstudeervoorstelling van de Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum. De jongeren van de Theaterklas (16 – 18 jaar) laten zien wat ze in huis hebben en wat ze in de afgelopen drie jaar hebben geleerd. Met bewegingsfrases, solo’s, dialogen, ensemble scènes, humor en tragiek zetten ze een voorstelling neer over eenzaamheid en de zoektocht van de mens naar verbinding. Is samen beter dan alleen? En is samen wel echt samen?

In een tijd waarin we gedwongen zijn afstand te bewaren en elkaar bewust niet op te zoeken is het verlangen naar contact en genegenheid groter dan ooit. Wie wil er nou alleen wakker worden in een tweepersoonsbed? Iedereen heeft weleens behoefte aan alone-time, maar dan wel als er thuis iemand zit die op je wacht.

De leerlingen worden beoordeeld door een externe commissie bestaande uit professionals uit verschillende hoeken van het theatervak.

Duur: 90 min.

Met: Lodewijk Krudop, Wallis van Weel, Fien de Bruyne, Luca van der Worp, Joris Piersma, Sylke Snel, Laura-Jo Lykles, Sara Gaus
Eindregie/coaching: David Meijer, Machteld Hendriks, Natalia Rogalski
Techniek: AC van Het Amsterdams Lyceum
Met dank aan: iHTs