Dans

Sonatinas 4 Feet

Duda Paiva Company & Fractal Collective
    • highlight
    • we are public
    • coronapas
    • uitverkocht

"De beeldtaal is ongekend sterk en poëtisch"

- Theaterkrant

Dans

Sonatinas 4 Feet

Duda Paiva Company & Fractal Collective

Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in Sonatinas 4 Feet

Coronapas ✅
Om deze voorstelling te bezoeken heeft iedereen vanaf 13 jaar een geldige coronapas nodig. Kijk hier hoe een coronatoegangsbewijs om te zetten is naar een geldige QR-code.
-----

Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in Sonatinas 4 Feet. Een voorstelling van Duda Paiva Company en Fractal Collective, geïnspireerd door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.

Alair Gomes maakte in het Brazilië van de 70-er jaren, met zijn telelens als wapen, foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Verlangen en nieuwsgierigheid waren de voedingsbodem van deze ‘gestolen’ beelden. Rauw, ongekunsteld, soms onbedoeld agressief. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord.

Gomes geloofde niet in het unieke beeld. Met series van opeenvolgende shots creëerde hij een ritme, een beweging, of zoals hij het zelf noemde 'Sonatinas’. Zijn werk bleef lange tijd onbekend. Pas recentelijk werd Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

Paiva en twee dansers van Fractal Collective pakken de analoge poëzie van Gomes’ sonatinas op. Camera en telelens worden ingewisseld voor danserslichamen en schuimrubberen sculpturen. Hun voedingsbodem? Grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. Een zoektocht naar het perspectief en het ritme van de wereld van vandaag.

Duur: 60 min.

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva ongrijpbare, magische werelden, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor. Paiva staat internationaal bekend om zijn techniek waarmee hij zijn schuimrubberen sculpturen tot leven laat komen: de Object Score.

De dansers van Fractal Collective zijn pioniers binnen de urban dance wereld en brengen deze dansstijl van de straat naar de schouwburgen. Fractal is actief in de nationale top van de breakdance battle scene.

Concept: Duda Paiva en Fractal Collective
Regie: Duda Paiva
Dans: Zino Ainsley Schat en Conni Trommlitz
Dramaturgie: Kim Kooiman
Choreografie: Zino Ainsley Schat
Decor: Ascon de Nijs
Licht: Mark Verhoef
Kostuums: Atty Kingma
Poppen: Duda Paiva en Cat Smits
Regie assistent: Josje Eijkenboom
Repetitor: Ilija Surla
Technische productie: Daniel Patijn
Muziek: Wilco Alkema en Zino Ainsley Schat
Productie: Marijana Mikolcic
Fotografie: Sjoerd Derine
Met dank aan: Eder Chiodetto

Website Duda Paiva Company
Facebook Duda Paiva Company

Website Fractal Collective
Facebook Fractal Collective

Sonatinas 4 Feet is op zaterdag 5 februari opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.