Muziek(theater)

Muziek op de kaart

Club Classique

Ook muziek is een reis!

Muziek(theater)

Muziek op de kaart

Club Classique

In vogelvlucht door de geschiedenis van de klassieke muziek die letterlijk in kaart is gebracht

Club Classique neemt je mee op een tocht dwars door de rijke historie van de klassieke muziek. Samen met de creatieve cartografen van MapsTell brengt zij deze geschiedenis op een geheel nieuwe manier in kaart. Letterlijk.

Stromingen als de Middeleeuwen en de Romantiek lopen als rivieren door het landschap. Aan het zijstroompje Gregoriaans ligt het plaatsje Salve Regina, waar prachtig eenstemmig gezongen wordt. Op de landsgrens van Renaissance en Barok doemen de oudste ruïnes van de stad Opera op, met als eerste koning Claudio Monteverdi.

De 19de en 20ste eeuw laten een steeds dichtbevolkter en multicultureler terrein zien. De plaatsen Impressionisme, Twaalftoons en Atonaal bevinden zich vlak bij elkaar. Even verderop in dezelfde provincie ligt de Laatromantiek met bezienswaardigheden als Rachmaninoff en Richard Strauss.

Op deze avond hoor je de mooiste voorbeelden uit de hele geschiedenis van de klassieke muziek, terwijl je meereist door de kaart Muziekwereld en meemaakt hoe we van het beginpunt tot aan het hier en nu gekomen zijn. Ook muziek is een reis!

Presentatie: Leo Samama
Sopraan: Martina Radli
Alt: Irene Sorozabal
Tenor: Gabriel Belkheiri García del Pozo
Bariton: Moritz Johannes Kellner
Piano: Jeroen Sarphati
Viool: Myrthe Helder, Rada Ovcharova
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Leonard Besseling
Componisten: o.a. Josquin des Prez, Johann Sebastiaan Bach, Arvo Pärt
Met dank aan: Mapstell, Van Tunen, Gravin van Bylandt Stichting, Van den Berch van Heemstede Stichting en de Vrienden van Club Classique

Duur: 120 min.

Website Club Classique
Facebook Club Classique