Muziek(theater)

Salon op Zuid. The Catcher in the Rye

New European Ensemble

Eén van de meest succesvolle romans ooit: The Catcher in the Rye

Muziek(theater)

Salon op Zuid. The Catcher in the Rye

New European Ensemble

Waar muziek en literatuur samenkomen.

De Amerikaanse schrijver J.D. Salinger werd op 1 januari 1919 geboren. Hij zou in 1951 een van de meest succesvolle romans ooit schrijven: The Catcher in the Rye. Het boek gaat over de puberale Holden Caulfield die rondhangt in New York. Hij heeft de waarheid in pacht, wil bijzondere avonturen beleven en heeft een bloedhekel aan phonies.

Het New European Ensemble combineert de teksten met de klanken van de New Yorkse muziekwereld van de jaren ’50. De beroemde Poéme Electronique van Edgar Varèse en de reflecterende pianowerken van Earl Brown, John Cage, Morton Feldman en Christian Wolff.

Voordracht: Emlyn Stam (Engels)
Piano: Bobby Mitchell

Website New European Ensemble
Facebook New European Ensemble

-----
Muziek en literatuur hebben elkaar al eeuwenlang geïnspireerd. Componisten hebben teksten op muziek gezet, maar ook op andere manieren bestaat tussen muziek en literatuur een dynamische interactie. Veel schrijvers laten zich door de vorm van muzikale composities inspireren. Componisten vinden bij dichters inspiratie om nieuwe klankwerelden te verkennen. En componisten en schrijvers trekken vaak met elkaar op voor een gemeenschappelijk artistiek ideaal. In deze salons laten we muziek en literatuur samenkomen. Elke maand met een ander thema. In seizoen 18/19 zijn de salons op woensdag 17 oktober, vrijdag 9 november, woensdag 19 december, woensdag 16 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, woensdag 10 april, woensdag 22 mei, woensdag 19 juni.