Theater

Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (a.k.a. Vaders)

Illustere Figuren
    • we are public

Wat hebben de jongens van Illustere Figuren zelf meegekregen van hun vader over het 'man' zijn en welke fouten van hun vader willen ze absoluut niet doorgeven?

Theater

Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (a.k.a. Vaders)

Illustere Figuren

Met een flinke dosis zelfspot en humor laat Illustere Figuren zien wat er van de 'klassieke vader' is geworden

Met een flinke dosis zelfspot en humor laat Illustere Figuren in Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (a.k.a. vaders) zien wat er van de 'klassieke vader' is geworden. In de tijd van genderneutraliteit lijkt de typische vaderrol een overbodig hokje geworden. Wat hebben de jongens van Illustere Figuren zelf meegekregen van hun vader over het 'man' zijn en welke fouten van hun vader willen ze absoluut niet doorgeven?

"Wie is toch die man die op zondag altijd het vlees komt snijden?" vroeg SIRE zich 23 jaar geleden af. Een zin waarmee in 13 woorden een stereotype vader geschetst wordt. Tegenwoordig krijgt een vader geboorteverlof, staat hij in de keuken en mag hij zijn kwetsbaarheid tonen. De geëmancipeerde vaderrol is aan het opkomen en daarmee lijkt de klassieke rolverdeling in het gezin te verdwijnen.

Bij uitstek een voorstelling om te bezoeken met je zoon, vader, extra-vader, adoptiezoon, pleegvader, plus-vader, de man van je vader, je vader die eerst je moeder was, de moeder van je vader, de zus van je vader, of die van je zoon, dus je dochter, je voetbaldochter, je voetbalmoeder, je loedermoeder, je voetbalvrienden, dus eigenlijk met iedereen, want als je geen ouder bent, dan ben je wel iemands kind, en stel (!) stel dat dat niet zo is dan ken je wel iemand die het wel is!

Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (a.k.a. vaders) is op zondag 26 januari opgenomen in het We are Public-aanbod. Public-tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zorg er voor dat je op de dag zelf uiterlijk 30 minuten voor aanvang langs de kassa gaat om je Public-pas te scannen en je ticket op te halen. Doe je dit niet dan vervalt je ticket.

Concept: Illustere Figuren
Eindregie: Hendrik Aerts
Tekst: Raymond Muller, Joeso Peters, Joachim Rümke, Zen Roorda, Tim Verbeek
Dramaturgie: Judith Blankenberg
Licht, geluid, techniek: Janine de Weerd
Met dank aan: Grand Theatre Groningen, Tryater, alle vaders (en moeders) van de wereld
Creative Producer: Joran de Boer
Regie-assistent (stage): Auke Huizinga

Duur: 90 min.

Website Illustere Figuren
Facebook Illustere Figuren