Theater

De Dolende Mens

W in de wijk x Theaterstraat x CC Amstel
Theater

De Dolende Mens

W in de wijk x Theaterstraat x CC Amstel

Een welkome wijk voor iedereen. Bevlogen theatermaakster Rianne Meboer onderzoekt hoe we omgaan met mensen met verward gedrag.

Voor de middagvoorstelling om 15:00 uur zijn tien kaarten beschikbaar (gratis) voor (zorg) professionals. 

Voor de avondvoorstelling om 19:30 zijn tien kaarten beschikbaar (gratis) voor buurtbewoners.

Aanmelden doe je bij sophie@ccamstel.nl met als onderwerp: De Dolende Mens. Geef aan of je 's middags of 's avonds wil komen. 

Over de voorstelling: 

Doe ff normaal!? We roepen (of denken) het regelmatig als we op straat lopen. Maar wat vind jij eigenlijk normaal, en wat niet? En hoe kijken we in de buurt naar iemand met gedrag dat een beetje afwijkt.

Soms is iemand tijdelijk de weg kwijt of verward. Hoe kan je iemand dan helpen zodat het niet erger wordt? Hoe kunnen we als buurt gezamenlijk voor elkaar zorgen? 

Bevolgen theatermaakster Rianne Meboer ging in gesprek met ervaringsdeskundigen, psychotherapeuten en wijkagenten, liep mee bij het Leger des Heils en volgde een cursus Mental Health First Aid. Uiteindelijk bleek haar eigen werkervaring in de zorg en de persoonlijke ervaring met mentale gezondheid een grotere rol te spelen dan ze van tevoren dacht. Rianne bundelt de uitkomsten van haar onderzoek in een theatrale, humoristische presentatie en een dialoog (Deep Democracy) met publiek en betrokkenen.