Dans

POWER

Lloydscompany
    • dans
  • Regulier: € 18.50
    CJP / Stadspas / Student / 65+ : € 16.50
  • Zaal
Dans

POWER

Lloydscompany

Double Bill: drie sleutelfiguren uit de breakdance en twee krachtige vrouwelijke dansers

POWER I
Still going strong
Drie sleutelfiguren uit de breakdance, Lloyd Marengo, Maikel Walker en Bosila Banya a.k.a. B-Boy Junior, slaan de handen ineen om beweging en dans nieuwe impulsen te geven. Niet de jongsten meer, maar qua dans en choreografie ‘still going strong’. Op hun typische, eigenzinnige manier maken ze een voorstelling, weg van de gebaande paden. 

In POWER blikken Marengo, Walker en Banya terug op hun carrière tot nu toe, hun gedeelde achtergrond, de verschillen, de overeenkomsten en de ontwikkeling van de straat naar het podium. In een combinatie van dans en spel, met Maikel op het podium en Junior op video, delen de boys hun levensverhaal vanaf hun jeugd tot nu, hun tegenslagen en successen.

Zowel Junior als Maikel zijn een grote inspiratie voor veel dansers wereldwijd. Maikel is een pionier onder de eerste generatie breakdancers. Toen B-Boy Junior hem in 2001 zag dansen, vond hij zijn ‘spiegelbeeld’, want beiden zijn differently-abled en inmiddels rolmodel voor velen. Junior is een van de meest iconische karakters in de breaking-scene, bekend om zijn ‘inhuman strength’ en ‘handstand acrobatics’. Maikel is een ‘planche master’ en er zijn zelfs moves naar hem vernoemd.  Let’s do the Maikel Walker! 

 

POWER II 

“I am my ancestors wildest dream.”

In POWER II van choreograaf Sheree Lenting, vertolken dansers Ciara Hiwat en Cicely Wijnaldum meerdere generaties vrouwen. Ze brengen onvertelde verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst. De twee zijn aan elkaar gewaagd, ze versterken elkaar in ´movement and mind´. Met de kracht, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke voorgangers als legacy, kijken ze vol vertrouwen hun toekomst tegemoet.

Sheree Lenting: “Ik volg de vrouwenlijn in mijn familie, maar het is een universeel verhaal. We dragen allemaal dingen met ons mee. Wij dansen op de schouders van de mensen voor ons. Daar zitten heftige en hele mooie dingen tussen. Wat neem je mee, wat laat je los? Wat heeft je gevormd, wat geeft je kracht? Dat maakt jou jou. Die tocht, over je hoopvol een weg vechten naar het licht, daar gaan we het over hebben.”

Reacties in de pers: 

Maikel Walker is op zijn 55ste nog steeds een rolmodel voor dansers in de hiphopscene” - Trouw

“Eén-tweetje over de kracht van hiphop en doorzettingsvermogen” - Trouw

“Ook Power 2 – I am my ancestors wildest dreams van choreograaf Sheree Lenting, is een viering van empowerment” - Trouw.

"Juist op Internationale Vrouwendag maken Ciara en Cicely indruk met hun kracht, flexibiliteit, inlevingsvermogen en samendans. Deze twee vrouwen zijn heel goed op elkaar ingespeeld en aan elkaar gewaagd" - I Love Theater