Dans

Trust

Kalpanarts
    • dans
  • Regulier: € 20.50
    Speciaal tarief CJP / Student / 65+: € 17.50
  • Zaal
Dans

Trust

Kalpanarts

Vertrouwen is de kern van ons bestaan, bepalend voor onze relaties en onze kijk op het leven.

Vertrouwen is de kern van ons bestaan, bepalend voor onze relaties en onze kijk op het leven.  Maar wat betekent vertrouwen echt? Durven we het aan om ons over te geven aan vertrouwen in een wereld waar wantrouwen vaak overheerst?

Trust ontrafelt de complexiteit van vertrouwen in al zijn facetten.

De voorstelling wordt gedanst door vijf dansers en wordt begeleid door de betoverende stem van de Spaanse zangeres Paloma Lazaro Arteaga. In adembenemende duetten laten de performers zien hoe vertrouwen kan worden opgebouwd, geschonden en herwonnen, terwijl het publiek wordt meegenomen in een reis vol kracht en kwetsbaarheid.

In de Indiase filosofie en samenleving draait vertrouwen om het loslaten van de drang om alles te willen beheersen. Het vereist een innerlijke reis, waarbij je naar binnen keert om je kern en kracht te ontdekken. Alleen zo kun je met moedige stappen de wereld tegemoet treden en weloverwogen keuzes maken. Het hindoeïstische concept Maya, de sluier van illusies, en de ‘six healing sounds meditatie’ uit het taoïsme, liggen ten grondslag aan de choreografie.

De visueel aantrekkelijke voorstelling wordt dankzij een nieuwe compositie van Simone Giacomini compleet. Het ritme van de Lotus Sutra, de Japanse mantra 'Nam-myoho-renge-kyo', wordt ingezet voor de muziek.

De poëzie van de Spaanse dichter Pedro Salinas wordt gebruikt als metafoor voor vertrouwen en gebruikt als richtlijn voor de zang. Maar ook schrijvers als Isabel Allende (Chili) en Alessandro Baricco (Italië) zijn grote inspiratiebronnen. Kortom, de expressie spat van het toneel.

credits:

Choreografie
Kalpana Raghuraman

Artistic associate Gysèle ter Berg

Concept Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg

Dans Laila Gozzi, Indu Panday, Manouk Schrauwen, Sooraj Subramaniam, Riccardo Zandona

Zang Paloma Lazaro Arteaga

Muziekcompositie Simone Giacomini

Kostuumontwerp Jookje Zweedijk

Lichtontwerp Jeffrey Steenbergen

Dramaturgie Vincent Wijlhuizen