Dans

Urban Traditions

Movementalist
    • dans
    • language no problem
Dans

Urban Traditions

Movementalist

Een avond vol improvisatie geïnspireerd door HipHop, Graffiti – MC’ing - Rap – Dans – en DJ’ing

Urban Traditions: een steeds terugkerende avond bij CC Amstel waarbij de groep Movementalist op basis van improvisatie jonge talenten met elkaar verbindt onder leiding van Vincent Verburg. 

Vincent: 'Op deze avond is er ruimte voor kwetsbaarheid, openheid en staat het risico tot falen voorop en mogen de verschillen naast elkaar bestaan. Hier kunnen en mogen we ons ontdoen van perfectie en gaan wij terug naar de tekentafel om tot nieuwe ideeën te komen.'

In het moment
Speciaal voor deze avond wordt er elke keer een nieuwe line up van performers samengesteld, die zonder te repeteren met elkaar het podium delen en de composities in het moment laten ontstaan. 

Tijdens deze avond gaan de performers op zoek naar het experiment zonder voorop gelegde structuren en dramaturgie. Een plek waar alles zou kunnen plaatsvinden. Vincent is hiervoor specifiek gaan kijken naar de grondbeginselen van de HipHop, waarin Graffiti – MC’ing - Rap – Dans – DJ’ing. Zo komen op de avond de verschillende disciplines samen: Dans (Urban tot Hedendaags), Tekst  (Spoken word, acteurs, zang, Rap), Visueel (Visuele kunst – Grafitti Art, video projectie) Muziek (van live muziekkanten, DJ, Soundscape Artists tot aan traditionele muzikanten).

Uitdagen
Een avond waarin de performers elkaar uitdagen en opzoeken, waar de dynamiek, de kwaliteit, de intentie rauw en fris kan zijn, maar ook een avond waar het mag mislopen en schuren.

Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van een spannende reis die de performers met elkaar aangaan en soms ontstaat er de mogelijkheid op het einde voor het publiek om mee te bewegen op het podium.

Concept: Movementalist - Vincent  Verburg
Spel: Christopher Hatton, Linar Ogenia
Dans: Jorijn Vriezendorp, Kathrin Grammelsberger, Andreas Denk,
Uhr’lice Rosaria, Vincent Verburg
Muziek: Robbert van Hulzen, Simone Giacomini, Sandhya Sanjana
Licht: Ellen Knops